Важне вести
Почетна / Вести / ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У  Одељењу за урбанизам, обједињену процедуру и извршења и имовинско правне послове

ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У  Одељењу за урбанизам, обједињену процедуру и извршења и имовинско правне послове

На основу члана 83. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС”, бр. 21/16, 113/17, 95/18, 113/17 – др. закон, 95/18 – др. закон, 86/19 – др. закон, 157/20 – др. закон, 123/21 – др. закон и 92/23) и члана 5. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС”, број 107/23), Општинска управа oпштине Бољевац, оглашава

 

ИНТЕРНИ КОНКУРС

ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА

У  Одељењу за урбанизам, обједињену процедуру и извршења и имовинско правне послове

 

 

РАДНО МЕСТО 1. Имовинско правни послови

 

I Орган/служба/организација у ком/којој се радно место попуњава:

Одељењe за урбанизам, обједињену процедуру и извршења и имовинско правне послове,

 

II Радно место које се попуњава:

Радно место имовинско правних послова, разврстано у звање млађи саветник, у Одељењу за урбанизам, обједињену процедуру и извршења и имовинско правне послове, један извршилац.

 

III Опис послова радног места: решава имовинско правна питања у поступку експропријације, административног преноса, деекспропријације и денационализације; обавља административно техничке послове у поступку давања у закуп, отуђења, размене и дригух поступака у складу са Законом о јавној својини; обавља административне   техничке   послове  у  поступку  за  признавање  права  и   враћању               пољопривредног земљишта, утрина и пашњака и задружне имовине у складу са законом, учествује у уређењу земљишта путем комасације;  учествује у припреми средњорочних и годишњих програма уређивања грађевинског земљишта са другим надлежним службама; доноси решење о утврђивању земљишта за редовну употребу објекта и формирању грађевинске парцеле; доноси решење по захтеву за конверзију; обавља и друге имовинско правне послове у складу са законом; прати прописе из области урбанизма, грађевинарства, просторног планирања и других прописа из надлежности одељења; помаже обрађивачима у креирању одлука и аката из надлежности одељења; учествује у припреми одлука за Скупштину и Општинско веће из надлежности Одељења; обавља административне послове за потребе Комисије за расподелу скупштинских станова и станова Општинске управе и води евиденцију и документацију о њима;  обавља и друге послове по налогу начелника Општинске управе и руководица Одељења

 

IV Услови за рад на радном месту:

Стечено високо образовање из научне области правних наука на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету,  најмање једну годину радног искуства у струци или најмање пет година  проведених у радном односу код послодавца и положен државни стручни испит, потребне компетенције за рад на радном месту.

 

V Место рада:

Општинска управа општине Бољевац, ул. Краља Александра бр. 24

 

VI Компетенције које се проверавају у изборном поступку:

У изборном поступку се проверавају посебне функционалне компетенције и мотивација за рад на радном месту.

 

VII Поступак и начин провере компетенција:

  1. Посебне функционалне компетенције:

Посебна функционална компетенција за област рада :

методе и технике опсервације, прикупљања и евидентирања података; технике обраде и израде прегледа података; методе и технике израде извештаја на основу одређених евиденција; технике израде општих, појединачних и других правних и осталих аката; облигационе односе; имовинско-правне односе; -провераваће се усмено, путем симулације

Посебна функционална компетенција за област рада

1) општи управни поступак;

2) правила извршења решења донетих у управним поступцима;

3) посебне управне поступке;

4) управне спорове, извршење донетих судских пресуда

Посебна функционална компетенција – релевантни прописи из делокруга радног места ( Закон о локалној самоуправи, Закон о планирању и изградњи, Закон о државном премеру и катастру, Закон о јавној својини, Закон о становању и одржавању зграда, Закон о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду, Уредба о условима прибављања и отуђења непокретности непосредном погодбом, давања у закуп ствари у јавној својини, Закон о основама својинскоправних односа, Закон о експропријацији) – провераваће се усмено, путем симулације

  1. Процена мотивације за рад на радном месту и прихватање вредности јединице локалне самоуправе провераваће се путем разговора са Комисијом (усмено).

 

VIII Право учешћа на интерном конкурсу:

На интерном конкурсу могу да учествују службеници запослени на неодређено време у Општинској управи општине Бољевац.

Право учешћа на интерном конкурсу имају службеници у истом звању  или службеници који испуњавају услове за напредовање у звање у које је разврстано радно место које се попуњава.

 

IX Пријава на интерни конкурс врши се на прописаном обрасцу пријаве

Образац пријаве на овај конкурс доступан је на интернет презентацији Општине Бољевац или у штампаном облику могу преузети у канцеларији број 32 у Општинској управи  општине Бољевац, ул. Краља Александра бр. 24.

Приликом предаје пријаве на интерни конкурс, пријава добија шифру под којом подносилац пријаве учествује у даљем изборном поступку.

Подносилац пријаве ће бити обавештен о додељеној шифри у року од три дана од пријема пријаве путем мејла.

 

X Рок за подношење пријаве

Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је 8 дана и почиње да тече од 04.07.2024. године и истиче 12.07.2024. године.

 

XI Адреса на коју се подноси пријава за интерни конкурс:

 

Општинска управа општине Бољевац, ул. Краља Александра бр.24, са назнаком: „за интерни конкурс” или на мејл адреси: radniodnosi@opstinaboljevac.rs

 

XII Докази који се достављају током изборног поступка

  1. Оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
  2. Оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном стручном испиту за рад у државним органима;
  3. Оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци (потврде, решења и други акти којима се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство);
  4. Оригинал или оверена фотокопија решења о распоређивању или решења да је службеник нераспоређен.

 

Сви докази се прилажу у оригиналу или у фотокопији која је оверена код јавног бележника (у изузетним случајевима, у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама као поверени посао).

Као доказ се могу приложити и фотокопије докумената које су оверене пре 1. марта 2017. године у основним судовима, односно општинским управама.

Фотокопије докумената које нису оверене од стране надлежног органа неће се разматрати.

Напомена: Орган, по службеној дужности, на основу члана 103. Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС”, бр. 18/16 и 95/18 – аутентично тумачење), за кандидате прибавља:

  • доказ о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима

 

 

Потребно је да учесник конкурса у обрасцу пријаве, у делу Изјава*, заокружи на који начин жели да се овај податак прибави из службене евиденције.

 

XIII Место, дан и време када ће се спровести изборни поступак:

Изборни поступак ће се спроводити почев од 15.07.2024. године, са почетком у 14 часова, у канцеларији бр. 32, ул. Краља Александра бр.24, о чему ће кандидати бити обавештени путем телефона и мејла.

 

XIV Лице које је задужено за давање обавештења о интерном конкурсу: Милош Длбокић, телефон: 030/463-412, 061/29-12-577

 

 

 

Линк ка обрасцу пријаве за ово радно место  http://www.boljevac.org.rs/.

 

* Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве биће одбачене.

Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.

 

Овај оглас објављен је на огласној табли Општине Бољевац и на веб презентацији Општине Бољевац.

Препоручујемо

ОГЛАС ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У СВОЈИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОПШТИНИ БОЉЕВАЦ

Детаљније погледајте ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *