Важне вести
Почетна / Вести / ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ОТУЂЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ У ПОСТУПКУ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ОТУЂЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ У ПОСТУПКУ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

На основу члана 99. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС“, бр. 72/2009, 81/2009 – испр., 64/2010 – одлука УС, 24/2011, 121/2012, 42/2013 – одлука УС, 50/2013 – одлука УС, 98/2013 – одлука УС, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019, 37/2019 – др. закон, 9/2020, 52/2021 и 62/2023), члана 21. Одлуке о грађевинском земљишту („Службени лист Општине Бољевац“, бр. 8/2024) и Одлуке о покретању поступка за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини Општине Бољевац јавним оглашавањем у поступку јавног надметања бр. 06-200/2024-II/3 од 30.09.2024. године, Комисија за грађевинско земљиште у својини Општине Бољевац расписује

 

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ОТУЂЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ

ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ У ПОСТУПКУ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

 

  1. Подаци о грађевинском земљишту

Расписује се јавни оглас за отуђење грађевинског земљишта јавним надметањем, кп. бр. 407/1, потес Варош, грађевинско земљиште ван граница ггз, остало вештачки створено неплодно земљиште, број дела 1, укупне површине 0.16.01ha, на којој је уписана јавна својина Општине Бољевац, у Лист непокретности бр. 6 К.О. Бољевац.

 

  1. Намена објекта

У складу са Планом генералне регулације за насељено место Бољевац („Службени лист општине Бољевац“, бр. 15/2/19 и 10/2019), грађевинско земљиште из члана 1. овог огласа се налази се у урбанистичкој целини 2 – насеље „Станично брдо“ у залеђу централне зоне и просторно је лоцирано у Зони 7 – „Радна зона“ где су привредно-технолошки, комунални и инфраструктурни комплекси, као и простори намењени стовариштима, магацинима и сервисима.

  1. Степен комуналне опремљености

Грађевинско земљиште из члана 1. овог огласа није уређено, комунално опремљено и ограђено али се налази у обухвату Плана генералне регулације, има приступ на јавну површину, кп. бр. 407/17 КО Бољевац, која је планским документом планирана за регулацију нове саобраћајнице која ће се ослањати на улицу Црноречку.

Нова изградња на истом могућа је након постизања минималног степена комуналне опремљености који подразумева прикључак на јавну електроенергетску мрежу као и снабдевање хигијенски исправном водом, при чему се одвођење и испуштање отпадних вода реализује прикључком на јавну канализациону мрежу или обезбеђењем постројења за сакупљање, пречишћавање и одвођење отпадних вода а у складу са Законом о водама („Службени гласник РС“, бр. 30/10, 93/12, 101/16, 95/18 и 95/18 – други закон).

 

  1. Обавеза лица коме се отуђује грађевинско земљиште

Лице коме се отуђује грађевинско земљиште у обавези је да плати законом прописане пореске обавезе, као и да са надлежним јавним предузећима односно имаоцима јавних овлашћења уговори услове и плати трошкове за прикључење новоизграђеног објекта на комуналну и другу инфраструктуру.

 

  1. Почетни износ цене, висина лицитационог корака и износ депозита, критеријум за избор најповољнијег понуђача

Почетни износ цене за отуђење грађевинског земљишта из члана 1. овог Огласа, износи 672.420,00 динарa.

Лицитациони корак износи 10 % од почетне купопродајне цене, односно 67.242,00 динара.

Износ депозита је 20% почетне купопродајне цене, односно 134.484,00 динара који се уплаћује на жиро рачун бр. 840-730804-13, позив на број: 97 20 026; назив рачуна: депозитни рачун Општине Бољевац.

Критеријум за избор најповољнијег понуђача је висина понуђене купопродајне цене.

 

  1. Обавезан садржај пријаве и исправе које је потребно доставити

Право учешћа у поступку јавног надметања имају сва физичка, правна лица и предузетници.

Надметање је јавно и могу присуствовати сва заинтересована лица.

Пријава правног лица мора да садржи пословно име, седиште, број телефона и мора бити потписана од стране овлашћеног лица и оверена печатом, уколико имају израђен.

Уз пријаву правног лица се прилаже извод из регистра привредних субјекта надлежног органа и потврда о пореском индетификационом броју.

Пријава физичког лица мора да садржи име, презиме, адресу, број личне карте, матични број и број телефона и мора бити потписана.

Пријава предузетника мора да садржи све податке о предузетнику прописане ставом 3. овог члана, пословно име, седиште и мора бити потписана од стране овлашћеног лица и оверена печатом, уколико имају израђен.

Уз пријаву предузетника прилаже се извод из регистра надлежног органа и потврда о пореском индетификационом броју.

У случају да подносиоца пријаве заступа пуномоћник, пуномоћје за заступање мора бити специјално и оверено од стране надлежног органа.

Подносилац пријаве уз пријаву подноси доказ о уплати депозита и изјаву да прихвата све услове из јавног огласа.

Подносилац обавезно наводи број рачуна на који ће се извршити повраћај депозита.

Пријава је непотпуна ако не садржи све што је прописано, ако нису приложене све исправе како је то предвиђено у овом члану, односно ако не садржи све податке предвиђене јавним огласом.

 

  1. Рок за подношење пријава

Рок за достављање пријава је 30 (тридесет) дана од дана објављивања у дневном листу Политика, односно до 04.11.2024. године.

 

Пријаве за учествовање у јавном надметању (лицитацији) достављају се у затвореној коверти на адресу : Општина Бољевац – Комисији за грађевинско земљиште у својини Општине Бољевац, ул. Краља Александра 24, 19370 Бољевац, са назнаком: „Пријава за учествовање у јавном надметању (лицитацији) по огласу за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини Општине Бољевац у поступку јавног надметања, бр. 06-200/2024-II/3 – НЕ ОТВАРАТИ“.

На полеђини коверте неопходно је уписати назив подносиоца пријаве, адресу и број телефона.

 

  1. Место и одржавање јавног надметања

Јавно надметање (лицитација) одржаће се у згради Општине Бољевац, улица Краља Александра 24, Бољевац, у Великој сали, дана 07.11.2024. године са почетком у 12 часова.

Подносиоци пријава су дужни да лично присуствују поступку јавног надметања, или да за то овласте лице које је дужно да Комисији преда писмено, потписано и оверено овлашћење подносиоца пријаве.

Уколико подносилац пријаве или лице кога он овласти не присуствује поступку јавног надметања сматраће се да је одустао од пријаве, у ком случају губи право на повраћај уплаћеног депозита.

 

  1. Непотпуне и неблаговремене пријаве

Подносиоци који доставе неблаговремене и непотпуне пријаве неће моћи да учествују у поступку јавног надметања, односно неблаговреме и непотпуне понуде ће бити одбачене.

 

  1. Рок за закључење уговора и повраћај депозита

Лице коме се грађевинско земљиште отуђује, обавезно је да утврђену цену једнократно плати у року од 15 дана од дана достављања решења о отуђењу грађевинског земљишта, у супротном нема право на повраћај уплаћеног депозита.

Депозит уплаћен на депозитни рачун у поступку јавног оглашавања представља део цене и по доношењу решења о отуђењу се преноси на одговарајући рачун општине.

Уплаћени депозит од стране учесника у поступку којима грађевинско земљиште није отуђено, враћа се најкасније у року од 8 дана од дана одржане седнице Комисије.

На основу решења о отуђењу грађевинског земљишта, председник општине у име Општине у својству продавца, са лицем којем се грађевинско земљиште отуђује у својству купца, закључује уговор о отуђењу грађевинског земљишта и то у року од 30 дана од дана доношења решења.

Трошкове потврде садржине уговора о отуђењу, трошкове уписа права на предметној непокретности и пореске обавезе по уговору сноси купац.

У случају да лице, после доношења решења о отуђењу грађевинског земљишта а пре закључења купопродајног уговора, одустане од потписивања уговора, губи право на повраћај депозита.

У случају да лице својом кривицом не приступи позиву за закључење уговора у року од 30 дана од дана достављања решења о отуђењу грађевинског земљишта, губи право на повраћај депозита.

 

Овај оглас је објављен на сајту Општине Бољевац www.boljevac.org.rs и на огласној табли Општине Бољевац.

 

Детаљније информације у вези са овим Огласом могу се добити у Општини Бољевац на телефон 030/463-412, 463-413, сваког радног дана од 7,00 до 15,00 часова.

 

Број: 06-200/2024-II/3

Бољевац 04.10.2024. године

 

Препоручујемо

КОНКУРС О УСЛОВИМА И НАЧИНУ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТИЦИ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БОЉЕВАЦ ЗА 2024. ГОДИНУ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ

КОНКУРС ФОНД ИЗМЕЊЕНИ ИЗНОСИ 2024 II КРУГ ЗАХТЕВ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА СЕКТОР МЕСО 2023 ЗАХТЕВ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *